رئیس مجلس:
وزارت جهاد کشاورزی قانون دوام را اجرایی کند
به گزارش لیدی شال، رئیس مجلس شورای اسلامی بر ضرورت اجرای قانون دوام و همینطور ماده ۳۳ قانون برنامه هفتم پیشرفت کشور از جانب وزارت جهاد کشاورزی تأکید نمود.
به گزارش لیدی شال به نقل از ایسنا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه روز سه شنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ صحن مجلس در جریان بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد ارزیابی اقدامات و عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در جهت تنظیم بازار و تأمین کالاهای اساسی و مایحتاج عمومی در روزهای ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۴ بعد از قرائت گزارش مربوطه و همینطور اظهارات غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی و برخی از نمایندگان مجلس در اظهاراتی بعنوان جمع بندی خطاب به وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: ما به شما ارادت داریم و شما را هم فرزند مجلس و هم از مدیران خوب جهادی در مجموعه وزارت خانه جهاد کشاورزی می دانیم و فکر می کنم که در این دوره با حضور شما باید بتوانیم مشکلات اساسی در این عرصه را در کشور برطرف نماییم.
وی افزود: من حداقل از سال ۷۱ که در قرارگاه سازندگی بودم تابحال درگیر یک حقیقت تلخی بودم که تابحال برطرف نشده است؛ ما در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی دارای یک زنجیره هستیم که از تولید شروع می شود و با مبحث مصرف به پایان می رسد؛ محسوساً حلقه میانی که در ارتباط با توزیع و سلف خری است هم اکنون نقش بیشتری نسبت به تولید پیدا کرده است؛ هم اکنون سلف خرها منفعت چندین برابر می برند و تولیدکنندگان حداقل به اندازه هزینه های خود سود نمی برد.
رئیس مجلس اظهار داشت: امروز بخش عمده ای از زمینهای کشاورزی ما دارای مساحتی کمتر از دو هکتار هستند. هم اکنون در حوزه تجهیزات، مشکلات جدی در حوزه کشاورزی داریم. در دهه ۷۰ سعی کردیم که مجموعه ماشین آلات را به شکل پایگاهی ایجاد نماییم اما عملا موفق نشدیم.
قالیباف با تکیه بر ضرورت توجه کمیسیون کشاورزی و وزارت جهاد کشاورزی به ماده ۳۳ برنامه هفتم پیشرفت اظهار داشت: در مجلس و دولت قبل هم مبحث اصلاح الگوی کشت مطرح بود. متاسفانه باید بگوییم که هنوز داده های میزان تولیدمان را به شکل دقیق نداریم درحالی که کنترل بازار زمانی اتفاق می افتد که ما بر داده ها، میزان کاشت و برداشت تسلط داشته باشیم؛ در این خصوص قوانینی وجود دارد اما به علت عدم وجود آمار دقیق گاهی اوقات به کشاورزان لطمه وارد می شود؛ معتقدم که اگر زنجیره را درست نماییم، این اتفاق نمی افتد. از وزارت جهاد کشاورزی می خواهیم ماده ۳۳ قانون برنامه را که در ارتباط با تسلط بر داده ها در حوزه کشاورزی است و همینطور قانون دوام (قانون مدیریت داده و اطلاعات ملی) را اجرا کند؛ زیبنده نیست که در حوزه کشاورزی قانون دوام را از تولید تا مصرف اجرایی نکرده ایم.
وی ضمن اشاره به ابلاغ قانون برنامه هفتم پیشرفت در تیرماه سالجاری اضافه کرد: معتقدیم که باید این سامانه در سال اول اجرای قانون برنامه هفتم اجرایی می شد؛ با این وجود انتظار داریم که در شروع کشت سال آینده یعنی در شهریورماه سال ۱۴۰۴ ماده ۳۳ این قانون اجرایی شود و هم کمیسیون و هم وزارت خانه مسئول هستند تا سامانه مربوطه را پس از یک سال و نیم مطابق برنامه اجرایی کنند. مجلس و دولت حتما کمک خواهند کرد که به این کار سامان دهند تا به مردم و کشاورزان صدمه بیشتری در این گرانی ها وارد نشود.
منبع: لیدی شال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب