بررسی شاخص های اقتصادی پایان دولت سیزدهم،
پزشکیان بازار مرغ و نهاده های دامی را چطور تحویل می گیرد؟
به گزارش لیدی شال، بازار مرغ و تخم مرغ با این که همیشه با چالش های بسیار زیادی همچون کمبود در بازار، صف های طولانی و قیمت بالا مواجه بوده، اما هم اکنون با افزایش جوجه ریزی و ثبات بازار میتوان اظهار داشت که در اینروزها بازار این محصول روزهای خوب خویش را طی می کند.
به گزارش لیدی شال به نقل از ایسنا، با پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری و انتخاب وی بعنوان نهمین رئیس جمهور کشور در نظر داریم که حوزه های مختلف اقتصادی را مورد بررسی قرار داده و ببینیم که دولت سیزدهم با چه شرایطی آنرا تحویل دولت بعدی خواهد داد.
طی سالیان گذشته بازار با کمبود مرغ و تخم مرغ و صف های طولانی خریداران مواجه بود اما با نگاهی که وزارت جهادکشاورزی در پیش گرفته و افزایش جوجه ریزی را در دستور کار خود قرار داده تولید مرغ هم افزوده شد و ماهانه ۱۵۰ میلیون جوجه یکروزه تولید می شود.
این شرایط در حالیست که ایران از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ واردکننده تخم مرغ بود و آن قدر شرایط بازار تخم مرغ در پایان دولت دوازدهم بد بود که دولت سیزدهم در نخستین کار دستور داد هر طور شده با واردات وضعیت را از شرایط بحرانی خارج و پس از آن روی تولید برنامه ریزی شود.
در همان سال، با عنایت به نگاه ویژه وزیر جهاد کشاورزی و واگذاری کلیه امور اجرایی به اتحادیه، در سال ۱۴۰۱ ایران حدود ۵۴ هزار تن تخم مرغ صادر کرد و از یک کشور واردکننده به یک کشور صادرکننده تبدیل شد. در واقع بر مبنای تولیدات شهریورماه سال گذشته، ۵۰۰ هزار جوجه مادر داشتیم که سال جاری با منابع داخلی، یک میلیون جوجه در ماه داریم و به علت این که طی ماه های گذشته تخم مرغ نطفه دار وارد کردیم، تا نیمه دوم سال صادرکننده خواهیم بود و این نگرش ها در وزارت جهاد کشاورزی و دولت سیزدهم بوجود آمده است.
بیشتر بخوانید:
توزیع عادلانه درآمد در چه شرایطی به پزشکیان تحویل می شود؟ پزشکیان با چه وضعیتی بخش کشاورزی را تحویل می گیرد؟
پزشکیان صنعت خودرو را در چه شرایطی تحویل می گیرد؟
بر مبنای آخرین توافقات پایان سال قبل با وزارت جهادکشاورزی میانگین قیمت جوجه یکروزه در بازار ۲۰ هزار تومان بعلاوه ۲۰ درصد افزایش یا کاهش قیمت تعیین شده است. این یعنی هم اکنون جوجه یکروزه گوشتی بر حسب تنوع نژاد و سن از ۱۳ هزار تا ۲۵ هزار تومان فروخته و میانگین آن حدود ۲۰ هزار تومان می شود.
در برخی بازه زمانی ها در بازار با کمبود مرغ مواجه بودیم که متعاقبا قیمت آن هم بالا بود، اما به مرور با افزایش تولید و جوجه ریزی و کنترل صادرات، بازار به ثبات رسید.
با عنایت به روند افزایش جوجه ریزی ها، وضعیت عرضه بر مصرف غلبه دارد که همین مساله منجر به روند کاهش قیمت مرغ زنده در بازار شده است. در تیرماه استانهای گرمسیر مجبورند با حجم کمتری جوجه ریزی کنند که بدلیل افزایش جوجه ریزی در ماه های اخیر، کاهش ۵ میلیون قطعه جوجه ریزی تاثیری در بازار ندارد و با عنایت به حجم جوجه ریزی در ماه های اخیر، ۱۰ تا ۱۲ میلیون قطعه مازاد بر نیاز ماهانه کشور است.
درباره صادرات نکته مهم اینست که از آغاز سال تابحال حدود ۷۰۰۰ تن مرغ توسط اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران صادر شده و در حال انجام می باشد، همینطور زنجیره ها هم ۴۰۰۰ تن صادر کردند و به تازگی هم ۲۰۰۰ تن مجوز دریافت نمودند که درحال صادرات است.
درست است که صادرات آزاد شده اما هنوز در یافتن بازارهای صادراتی و وارد شدن به این بازارها با چالش روبه رو هستیم و اهتمام بیشتری باید در امر بازاریابی صورت بگیرد. نکته مهم در رابطه با مقصد صادرات مرغ در کشور ما اینست که هم اکنون، اصلی ترین مقصد صادرات گوشت مرغ ایران، عراق است در حالیکه عراق خود مرغ گوشتی تولید می کند و این کالا از برزیل و ترکیه هم با قیمت های پایین به عراق وارد می شود، ازاین رو بازارهای صادراتی هنوز به اندازه ای توسعه نیافته که بتواند مازاد مرغ داخل کشور را به خود جذب نماید و به متعادل شدن بازار بینجامد. از آغاز سال تابحال ۶ هزار تن مرغ به بازارهای هدف صادر گردیده است، در صورتی که بدلیل مازاد تولید، پتانسیل صادرات ماهانه ۱۰ تا ۱۵ هزار تن مرغ وجود دارد.
در حال حاضر قیمت مصوب هر کیلو گوشت مرغ درب کشتارگاه ۷۸ هزار و ۶۰۰ تومان و هر کیلوکرم مرغ زنده هم ۵۸ هزار تومان است که نرخ آن از سال قبل هم پایین تر و میانگین ۵۵ هزار تومان در کشور است.
بیشتر بخوانید:
پزشکیان مهم ترین پروژه های ارتباطی کشور را در چه شرایطی تحویل می گیرد؟
پزشکیان بازار کار را در چه شرایطی تحویل می گیرد؟
پزشکیان دولت هوشمند را در چه شرایطی تحویل می گیرد؟
پزشکیان ناترازی برق را با چه وضعیتی تحویل می گیرد؟
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب