افزایش نرخ سود به ۳۰ درصد کاملا اشتباه است

افزایش نرخ سود به ۳۰ درصد کاملا اشتباه است

به گزارش لیدی شال، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از نظر ما افزایش نرخ سود به ۳۰ درصد کاملا اشتباه است.



به گزارش لیدی شال به نقل از مهر محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، شب گذشته در برنامه تهران ۲۰ ضمن اشاره به این که تأمین مالی یکی از چالش های مهم گزارش های فصلی فضای کسب و کار است اظهار داشت: تأمین مالی از دو بخش (دسترسی به منابع و نرخ تأمین مالی) مطرح می شود.
وی افزود: طی ۱۲ سال قبل میانگین نرخ رشد اقتصادی پایین بوده است. البته تقریبا میانگین نرخ رشد اقتصادی در سه سال گذشته بالای ۵ درصد تحقق پیدا می کند.
پورابراهیمی با اشاره به اینکه ما به ۴ هزار همت منابع برای تحقق نرخ رشد ۸ درصدی در کشور برای سال ۱۴۰۳ نیاز داریم، اضافه کرد: به تفکیک حدود ۲۲۰ همت در قسمت کشاورزی، ۱۶۰۰ همت در قسمت صنعت و معدن و ۲۱۸۰ همت در قسمت خدمات نیاز است که خدمات شامل همه می شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ضمن اشاره به این که منابع مالی باید از راه سیستم بانکی تامین گردد، اظهار داشت: با عنایت به سیاست های انقباضی سال گذشته، مشکلاتی به علت کاهش حجم نقدینگی و آثار ناشی از تورم به وجود آمد. حدود هزار و ۲۸۰ همت برای سال ۱۴۰۳ از تسهیلات بانکی برنامه ریزی شده است.
پورابراهیمی بیان داشت: تا حد زیادی، اوراق گام توانسته تأمین مالی خوبی برای تولیدکنندگان باشد. البته اگر وزارت خانه بتواند نکات، محدودیت ها و عوارض آن به سبب اجرا را به درستی پوشش و مدیریت کند، یک ابزار خوبی برای تأمین مالی است.
وی اظهار داشت: با عنایت به شرایط اقتصادی، کاهش زمان فرآیند، مشکل تأمین مالی در اقتصاد ایران را برطرف نمی نماید.
پور ابراهیمی با اشاره به اینکه اگر بخواهیم جهش تولید مدنظر رهبر معظم انقلاب اسلامی اتفاق بیفتد، بزرگترین چالش اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳ نرخ تأمین مالی است، اضافه کرد: پیامد سیاست انقباضی افزایش نرخ است. اتفاقاتی که در سیاست پولی، مخصوصاً برای کنترل جریان ارز در بازار سال جاری به وجود آمد، کاملا سیاست غلطی است.
در تاریخ اقتصاد ایران در دولت قبل هم افزایش سپرده های بانکی را به جهت اینکه این حجم از سمت بازار به سمت بازار پول که اتفاق نیفتاد، فقط ۵ واحد درصد در دولت قبل سود سپرده بانکی را افزایش دادیم. در واقع یک عدد سنگینی هزینه به سیستم بانکی کشور تحمیل کردیم.
افزایش نرخ سود سپرده به ۳۰ درصد کاملا اشتباه است
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: افزایش نرخ سود سپرده به ۳۰ درصد کاملا اشتباه است. به علت این که اثر آن بازار ارز کاملا منتفی است. زمانیکه این اوراق تعهدی را با نرخ ۳۰ درصد منتشر می کنید، نرخ تأمین مالی اساسا بالای ۳۰ درصد باید صورت گیرد.
وی افزود: هم اکنون، بر مبنای برآورد مجلس در بازار رسمی و غیر رسمی عددهای بسیار بالایی است. اگر مشکل نرخ تأمین مالی را در حوزه فعالسازی بنگاه ها حل نکنیم، اساسا جهش تولید برای سال جاری تحقق پیدا نمی نماید.
تامین مالی زنجیره تولید به
مجید کریمی ریزی، مدیر کل دفتر بازارهای مالی و بازرگانی وزارت اقتصاد با اشاره به اینکه سه گونه شیوه تأمین مالی زنجیره ای تولید وجود دارد، اظهار داشت: شیوه های مبتنی بر تنزیل، شیوه های مبتنی بر تسهیلات و شیوه های مبتنی بر اوراق بهادارسازی اسناد تجاری. هر سه شیوه، مورد حمایت بانک مرکزی است.
وی افزود: هیچ بنگاهی در دوره زمانی خرید، تولید و فروش با ۱۰۰ درصد منابع خود، نمی تواند مواد مورد نیاز و مسائل و دغدغه هایی را که در زمینه تولید دارد پوشش دهد یا از راه سرمایه شخصی مشکلات خویش را حل کند. در واقع در این فاصله، بنگاه حتما به سرمایه در گردش و منابع مالی نیاز دارد.
مدیر کل دفتر بازارهای مالی و بازرگانی وزارت اقتصاد ضمن اشاره به این که با تصویب قانون تأمین مالی تولید زمان فرآیند افزایش سرمایه حداقل ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است، تشریح کرد: در طرح جدید که مقرر است تا پایان دولت سیزدهم مبنای ۵۰ درصد از کل تأمین مالی سالانه بخش های تولیدی باشد، تأمین مالی صنایع از راه اتصال شرکتهای فعال در یک زنجیره صورت خواهد گرفت تا در کنار نیاز کمتر به تزریق نقدینگی به بخش تولید، امکان کنترل تورم ممکن شود.
کریمی ریزی افزود: بعنوان مثال، در زنجیره مواد شوینده و بهداشتی، شرکتهای پالایش و… زنجیره ای حلقه های یک زنجیره هستند که مطالبات ناشی از معاملات بین آنها از راه ابزار برات یا «اوراق گام» قابلیت تأمین مالی خواهد داشت. چارچوبی که بانک مرکزی طراحی نموده به این شکل است که اگر این برات دو بار دست به دست شود، نفر سوم می تواند آنرا نزد بانک تنزیل کند. بدین سان کل زنجیره با کمترین هزینه بشکلی کارآ تأمین مالی شده است.
وی تصریح کرد که حتی اگر کسی از شما نخرید می توانید به جای مالیات به سازمان مالیاتی و سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کنید.

1403/02/13
11:45:40
5.0 / 5
320
تگهای خبر: اقتصادی , بازار , بازرگانی , بانك مركزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
لیدی شال LadyShal