ذخیره سوخت نیروگاه ها چقدر است؟

ذخیره سوخت نیروگاه ها چقدر است؟

به گزارش لیدی شال، الان بیشتر از ۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون لیتر سوخت در نیروگاه ها ذخیره شده که این عدد یک میلیارد و ۴۱ میلیون لیتر بیشتر از ذخیره سازی نیروگاهی پارسال و معادل ۹۰ درصد ظرفیت مخازن نیروگاهی کشور است.


به گزارش لیدی شال به نقل از ایسنا، از آغاز سال تا پایان مردادماه یک میلیارد و ۲۵۸ میلیون لیتر نفت گاز بیشتر در مخازن نیروگاهی ذخیره شده که حاکی از رشد ۵۰ درصدی ذخایر نفت گاز نیروگاهی در سال جدید بوده و آمارها نشان داده است مصرف نفت گاز در پنج ماهی سال جاری، در نیروگاه ها ۷۰ درصد و مصرف نفت کوره ۳۶ درصد کاسته شده و معادل کاهش ۵۷ درصدی مصرف سوخت مایع در کشور است که ذخیره سازی شده است.
طبق اعلام، سال قبل ۱۰ میلیارد و ۳۹۹ میلیون لیتر نفت گاز به نیروگاه ها حمل کردیم که ۵ میلیارد و ۹۷۹ میلیون لیتر ازسوی نفتکش های جاده پیما، ۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون لیتر آن از راه خطوط انتقال فرآورده و ۲۶ میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر ازسوی کشتی ها انجام شده است.
همینطور بیشتر از ۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون لیتر نفت کوره به نیروگاه های کشور منتقل شده که ۳ میلیارد و ۶۶۳ میلیون لیتر آن از راه نفتکش ها، ۲ میلیارد و ۶۷۰ میلیون لیتر آن از راه خطوط انتقال و یک میلیارد و ۳۱۱ میلیون لیتر از راه مخزن دارهای حمل ریلی بوده و سال قبل در مجموع ۱۸ میلیارد و ۴۵ میلیون فرآورده به نیروگاه حمل شده است که بالغ بر ۱۰ میلیارد و ۳۹۸ میلیون لیتر آن نفت گاز و ۷ میلیارد و ۶۴۵ میلیون لیتر نفت کوره بوده است.
اما الان بیشتر از ۹۰ درصد مخازن سوخت نیروگاهی کشور، تکمیل ظرفیت شده و حمل روزانه سوخت به باقی نیروگاه ها هم در حال انجام می باشد، برخی مخازن ذخیره سازی نیروگاه ها در شرایط تعمیر و نگهداری به سر می برند، آنطور که مرتضی عابدینی - مدیر تأمین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی اعلام نموده از وزارت نیرو خواسته شده هر چه زودتر این تعمیرات را انجام دهند تا بتوانیم در فرصت باقیمانده، این مخازن را هم تکمیل نماییم.
به قول وی شرایط سخت سال قبل را با عنایت به رشد مصرف گاز طبیعی و ناترازی تأمین گاز طبیعی با برگزاری نشست های پرشمار و فشرده روزانه و هماهنگی های میان دستگاهی مدیریت کردیم و نگذاشتیم هیچ نیروگاهی با کمبود روبه رو شود؛ روزانه ۸۰ میلیون لیتر نفت گاز خارج از بحث نیروگاهی در کشور مصرف داشتیم و مجبور بودیم نیاز را از مبادی جنوبی کشور منتقل نماییم و این تلاش ناوگان و مجموعه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی بود که برای نمونه سوخت نیروگاه شیروان و خراسان رضوی در شمالی ترین نقاط کشور را از راه ناوگان نفتکش با طی مسافتی ۱۹۰۰ کیلومتری از بندرعباس تأمین می کردیم. متأسفانه در بعضی حوادث رانندگان جانشان را از دست دادند، اما با تلاش شبانه روزی نگذاشتند سوخت رسانی با وقفه روبه رو شود.
مدیر تأمین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران اظهار داشت: خیلی از نیروگاه ها سال قبل بیشتر از چهار بار مخازنشان پر و خالی شد. مخازن نیروگاه شیروان ۱۲.۵ نوبت تکمیل ظرفیت و مصرف شد و باردیگر تکمیل کردیم. نیروگاه دماوند اگر وارد مصرف سوخت مایع شود، به تنهایی روزانه ۹ میلیون لیتر مصرف دارد که این حجم از عملیات، نیازمند برنامه ریزی دقیق در ناوگان، سیستم حمل و نقل و طراحی عملیات است. سال گذشته همینطور در روزهایی نیروگاه ها بالغ بر ۸۰ میلیون لیتر نفت گاز مصرف می کردند و همکاران مجموعه مدیریت عملیات و تأمین و توزیع و مناطق سی وهفت گانه با برنامه ریزی، تلاششان این بود هیچ نیروگاهی با کمبود فرآورده روبه رو نشود.
اما مقدار مصرف گاز طبیعی در کل کشور در نیمه نخست سال جاری ۱۱۷ میلیارد و ۵۵ میلیون مترمکعب بوده که سهم بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده ۳۹ میلیارد و ۱۰ میلیون مترمکعب، صنایع عمده ۲۷ میلیارد و ۸۲۰ میلیون مترمکعب و نیروگاه ها هم ۵۰ میلیارد و ۲۲۵ میلیون مترمکعب بوده است.
بر این اساس مصرف گاز بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده نسبت به زمان مشابه سال ۱۴۰۱ حدود ۲۶۰ میلیون مترمکعب(۰.۷ درصد) کاسته شده است اما مصرف نیروگاه ها حدود ۷ میلیارد مترمکعب (۱۶ درصد) افزوده شد.
از سویی برپایه اعلام وزارت نفت، حجم گازرسانی به نیروگاه ها در تابستان سال جاری به صورت میانگین روزانه ۳۸ میلیون مترمکعب افزایش داشته است.
مقدار گاز تزریق شده به شبکه خطوط سراسری در شش ماه نخست سال جاری هم ۱۳۲ میلیارد و ۱۸۶ میلیون مترمکعب بوده که نسبت به دوره مشابه سال گذشته حدود ۴ میلیارد مترمکعب (۲.۸ درصد) افزایش پیدا کرده است. (گاز تزریقی به خطوط برابر با مصرف گاز در کشور نیست چونکه موارد دیگری مانند صادرات، گاز تزریقی به مخازن نفتی و گازی و سوخت ایستگاه ها را هم شامل می شود.)
برپایه این گزارش، مجموع مصرف گاز طبیعی کشور در ۲۴ ساعت گذشته و آخرین روز تابستان هم ۶۱۷ میلیون مترمکعب بوده است و تمهیدات لازم برای گذر از فصل سرد هم اندیشیده شده و آنطور که شرکت ملی گاز اعلام نموده تمهیدهایی در قسمت تولید، انتقال و توزیع گاز از ماه ها پیش برای زمستان سال جاری مطلوب پیش رفته و امید است سال جاری هم مشکلی در تأمین گاز بخصوص در قسمت خانگی به وجود نیاید.



1402/07/03
08:11:33
5.0 / 5
330
تگهای خبر: تجاری , دستگاه , صادرات , طراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
لیدی شال LadyShal