یك دیپلمات ایرانی مطرح كرد؛

پشت پرده فضاسازی ها مقابل سند همكاری ایران و چین

پشت پرده فضاسازی ها مقابل سند همكاری ایران و چین

به گزارش لیدی شال سفیر سابق ایران در چین اظهار داشت: با قطعی شدن شکست طرح غرب درباره ایران، فضاسازی ضد قرارداد 25 ساله ایران و چین شدت گرفته است.



به گزارش لیدی شال به نقل از صداوسیما، مهدی صفری در برنامه تیتر امشب سه شنبه شب شبکه خبر با موضوع ابعاد مختلف سند جامع همکاریهای ایران و چین اضافه کرد: ایران و چین خواهان روابط راهبردی هستند و این در مسافرت آقایان روحانی به چین و شین جین به ایران مطرح شده بود.
وی اظهار داشت: غرب در پی امضای قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین، نگران شده است.
سفیر سابق ایران در چین اضافه کرد: چین برای کسب جایگاه قدرت برتر، دنبال شریک می گردد.
وی اشاره کرد: رسانه های غربی در پی نگرانی از همکاری ایران و چین، قرارداد ترکمنچای را مطرح نمودند در صورتیکه این قرارداد برد برد و برمبنای منافع دو طرف است.
سفیر سابق ایران در چین اضافه کرد: قدرت ایران برای کشورهای دیگر ملموس است. چین دنبال یک شریک قدرتمند است و ایران می تواند این جایگاه را برای چین ایفا کند.
وی اظهار داشت: ایران مرکزیت منطقه است. با این تحول و تشکیل مسیر ترانزیتی از درون ایران، رشد اقتصادی خوبی نصیب کشور خواهد شد.
سفیر سابق ایران در چین اضافه کرد: آمریکا اهتمام کرد با بررسی بستن تنگه های اطراف چین، پکن را در تنگنا قرار دهد. به همین علت چینی ها بیشتر نگاه به غرب داشتند و فکر احیای جاده ابریشم شکل گرفت.
وی اظهار داشت: چین قراردادهائی با عمان، قزاقستان، عراق، عربستان و بیشتر کشورهای افریقایی بسته، اما این قراردادها هیچ جلز و ولز رسانه ای نداشته است.
سفیر سابق ایران در چین اضافه کرد: سند ایران و چین هیچ عددی جز سند ۲۵ ساله دیده نمی گردد. این سند در حقیقت مبنای قراردادهای بعدی است. این قرارداد استعماری نیست؛ بلکه قرارداد برد برد است.
وی اظهار داشت: بیشتر کشورهای شریک تجاری با چین، دلار را از مراودات تجاری خود حذف کرده اند.
سفیر سابق ایران در چین درباره انتشار متن این همکاری اضافه کرد: این هم یکی از تاکتیک سازی های رسانه ای غرب است تا با روشن شدن ابعاد این پیمان تکلیف خودرا در قبال این طرح روشن کنند. این سوال مطرح است که کدام کشور سند دو جانبه خودرا رسانه ای کرده است تا ایران دومی باشد؟
صفری اشاره کرد: هیچ کشوری با چین تراز تجاری منفی ندارد، اما چین با ایران ۶۰ میلیارد دلار تراز منفی دارد و این به سبب ظرفیت انرژی ایران است.
وی اظهار داشت: ایران و چین در زمینه جهانگردی ظرفبت های خیلی قوی دارند. بزرگترین بازار محصولات پتروشیمی ایران، بازار چین است که منافع هر دو کشور را تامین می کند.
کارشناس اقتصاد بین الملل: چین دنبال ظرفیت سازی است
ساسان شاه ویسی کارشناس اقتصاد بین الملل هم اظهار داشت: از سال ۲۰۱۴ باتوجه به رشد ظرفیت چین، آمریکا و غرب محاصره بازاری چین را در دستور کار قرار داده اند و آمریکا محدودیت سازی مقابل چین را با تمایل اروپا شکل داد، اما چین ظرفیت سازی کرد و کشورهای همسود را شکل داد.
وی اضافه کرد: چین دنبال ظرفیت سازی و بازار سازی است و همین طرح را به کشورهای همسود اعلام نموده است.
این کارشناس اقتصاد بین الملل اظهار داشت: چین در سالهای ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ از گذر بحران اقتصادی بیشترین بهره برداری را کرد و از رتبه پنجم به رتبه دوم صعود کرد و این ظرفیت و فرصت سازی به چین این امکان را می دهد که از بحران ها بهتر عبور کند.


منبع:

1400/01/11
20:05:58
5.0 / 5
1123
تگهای خبر: اقتصادی , بازار , تجاری , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
لیدی شال LadyShal