با اشاره به افزایش صددرصدی معافیت مالیاتی حقوق بگیران در سال آینده

موسوی: معافیت مالیاتی عدالت اجتماعی را تقویت می کند

موسوی: معافیت مالیاتی عدالت اجتماعی را تقویت می کند

به گزارش لیدی شال، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی معافیت مالیاتی حقوق بگیران را در جهت پشتیبانی از اقشار متوسط جامعه مطرح کرد و اظهار داشت: معافیت مالیاتی می تواند به کاهش شکاف درآمدی در جامعه کمک نماید و عدالت اجتماعی را تقویت کند.


سید فرید موسوی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اظهارات اخیر عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد در رابطه با افزایش صدردرصدی معافیت مالیاتی حقوق بگیران، اصناف و مشاغل در بودجه ۱۴۰۴ اظهار داشت: ثمره این تصمیم برای مردم خواهد بود.
وی توضیح داد: معافیت مالیاتی حقوق بگیران به معنای معاف شدن بخشی از درآمد افراد شاغل از پرداخت مالیات است. این اقدام، در جهت پشتیبانی از اقشار متوسط جامعه و کاهش بار مالیاتی بر روی آنها صورت می گیرد. با افزایش سقف معافیت مالیاتی، قدرت خرید افراد افزایش پیدا کرده و آنها می توانند بهتر با افزایش هزینه های زندگی مقابله کنند. همینطور این اقدام می تواند به افزایش انگیزه کار و تولید در جامعه کمک نماید.
نماینده مراغه و عجبشیر در مجلس افزود: اقتصاد ما گرفتار تورم مزمنی است. در تورم بالا کارکنان، کارمندان و مشاغل خرد بیش از تمام صدمه می بینند و زندگی و معیشت شان تحت الشعاع قرار می گیرد. بدین منظور ضروری است دولت از قشر کارمند و حقوق بگیر ثابت و همینطور کسانیکه در مشاغل خرد بوده و درآمد اندکی دارند، حمایت جدی تری انجام داده و از آنها در مقابل فشار تورم محافظت کند.
وی ادامه داد: یکی از علل اصلی اعمال معافیت مالیاتی حقوق بگیران، کاهش اثرات تورم بر قدرت خرید افراد است. تورم سبب کاهش ارزش پول ملی می شود و در نتیجه، قدرت خرید افراد کاسته می شود. با معاف کردن بخشی از درآمد افراد از مالیات، تا حدودی از کاهش قدرت خرید آنها جلوگیری می شود. علاوه بر این، معافیت مالیاتی می تواند به کاهش شکاف درآمدی در جامعه کمک نماید و عدالت اجتماعی را تقویت کند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: رئیس جمهور پزشکیان با صدمه شناسی درست در زمان انتخابات قول این امر را داده بود؛ ایشان حمایت دولت از کارمندان در مقابل تورم را با افزایش سقف معافیت مالیات حقوق وعده داد که این مورد را هم بعد از پیروزی در نخستین بودجه ارسالی به مجلس منعکس کرد و معافیت حقوق و مشاغل را تا دوبرابر افزایش داد.
موسوی تصریح کرد: مجلس با درک درست از شرایط اقتصادی کشور در پشتیبانی از عامه مردم و جامعه بخصوص اقشار صدمه پذیر با دولت همراهی کرد و آن بخش از لایحه بدون هیچ چالشی مورد تصویب قرار گرفت. خدا را شکر به تازگی این مورد مورد تصویب شورای نگهبان هم قرار گرفت.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تکیه بر لزوم همکاری مجلس و دولت در امور اقتصادی اظهار داشت: همان گونه که همه ما در دولت و مجلس انتظار داریم، ثمره این تصمیم برای مردم خواهد بود. زمانیکه تصمیمات اقتصادی صحیح، شفاف، به روز و کارآمد توسط دو قوه مجریه و مقننه دریافت شود شرایط مردم حتی در همین دوران سخت رکود و تورم بهتر خواهد شد.
وی افزود: تورم مزمن نیازمند درمان دائمی است اما تا زمان بهبودی کامل این بیماری باید شرایط را مدبرانه کنترل کرد. در سالهای گذشته بارها و بارها شاهد اجرایی شدن تصمیم های عجولانه و غیر کارشناسی بودیم که سفره مردم را کوچک و کوچک تر کرد. اما هنوز هم فرصت و امید هست تا تصمیم گیران همچون این اقدام اخیر برای بهبود اوضاع اقتصادی به نفع مردم قدم بردارند.
این نماینده مجلس تصریح کرد: با این وجود، افزایش معافیت مالیاتی هم دارای چالش هایی است. همچون این چالش ها میتوان به کاهش درآمدهای مالیاتی دولت اشاره نمود. برای جبران این کاهش درآمد، دولت امکان دارد مجبور شود به دنبال منابع درآمدی جدید باشد یا از سایر بخش ها بودجه کمتری را اختصاص دهد. همچنین، افزایش معافیت مالیاتی امکان دارد به افزایش تقاضا در اقتصاد منجر شود و در نتیجه، تورم را تشدید کند. بنابراین، دولت باید در تعیین میزان معافیت مالیاتی بسیار دقت کند تا ضمن پشتیبانی از اقشار متوسط، به اقتصاد کشور هم صدمه نرساند.




منبع:

1403/10/22
11:06:12
5.0 / 5
282
تگهای خبر: اقتصادی , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

لیدی شال LadyShal