مناطق آزاد سكوی صادرات یا لنگرگاه واردات!؟

مناطق آزاد سكوی صادرات یا لنگرگاه واردات!؟

لیدی شال: با وجود اینكه شورای عالی مناطق آزاد بطور كلی وجود قاچاق در این منطقه را رد كرده، دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاك ایران می گوید كه صنعت پوشاك با دو چالش واردات بی رویه با دور زدن رویه های قانونی و قاچاق مواجه می باشد و احیانا حدود 90 درصد قاچاق پوشاك هم در مناطق آزاد انجام می شود.


به گزارش لیدی شال به نقل از ایسنا، بتازگی تشکل های صنفی و صنعتی پوشاک در نامه ای به شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام در ارتباط با توسعه مناطق آزاد به سبب مغایرت های قانونی خواهان ممانعت از این مساله شدند.
در واکنش به این نامه شورای عالی مناطق آزاد هم اعلام نمود که در مناطق آزاد قاچاق و به خصوص قاچاق پوشاک وجود ندارد و آنچه اتفاق می افتد کالای همراه مسافر است که بسیار ناچیز است. در سال ۱۳۹۸ مجموع کالاهای همراه مسافر که از مناطق آزاد به سرزمین اصلی وارد شده حدود ۵۰۰ میلیون دلار بوده که بخش بسیار کوچکی از آنرا پوشاک تشکیل می دهد که نمی تواند بر هم زدن تعادل بازار باشد.
در این رابطه سعید جلالی قدیری در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: تابحال مناطق آزاد هیچگونه آمار رسمی به نهادهای نظارتی و مردم ارائه نکرده است بدین سبب برای اثبات ادعای خود باید به صورت رسمی یک گزارش عملکرد شفاف اعلام نماید. یکی از سوالات اصلی ما این است که مناطق آزاد تابحال چه آمارهایی به چه مراجعی ارائه دادند.
ایشان سپس با اعلان اینکه بحث قاچاق اندازه پذیر نیست و ماهیت پنهان دارد، اظهار نمود: در نامه اصناف به دو نکته واردات بی رویه بوسیله دور زدن رویه های قانونی و قاچاق پوشاک اشاره شده است. همچون سو استفاده هایی که از رویه های قانونی صورت می گیرد مربوط به رویه های ملوانی یا ته لنجی است، یعنی هر ملوان حق دارد در طول سال تا سقف تعیین شده از تخفیفات گمرکی استفاده نماید، اما وقتی این مساله ضربدر تعداد ملوانان و تخلفاتی که از این قانون اتفاق می افتاد حساب می شود مشخص می شود که باندهای سازمان یافته در این بخش ها فعالیت می نمایند.
جلالی قدیری با اعلان اینکه رویه کولبری و ته لنجی برای معیشت مردم منطقه طراحی شده، اشاره کرد: مشکل اینجاست که برخی افراد سودجو به صورت سازمان یافته از این رویه های قانونی استفاده های غیرقانونی می کنند، بطوریکه برای مثال در مواردی برای پیرزنی در یک منطقه کوچک دور افتاده ۱۰۰ میلیون تومان مالیات می آید و دلیل آن استفاده غیرقانونی از کارت ملی و ورود کالا به نام این فرد عنوان می شود. در این موارد جریانات با دور زدن قانون حالت سازمان یافته پیدا می کنند و دیگر نمی توان اظهار داشت که این محصولات از راه قانونی وارد شده بلکه صورت قاچاق به خود گرفته است.
دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران همین طور با اعلان اینکه ورود کالا به مناطق آزاد بدون تعرفه گمرکی مجاز است، اما نباید به سرزمین اصلی وارد شود، اشاره کرد: کالایی که به مناطق آزاد وارد می شود یا باید باردیگر فرآوری و صادر شود یا در همان منطقه آزاد استفاده شود، اما هیچ اهرم نظارتی برای جلوگیری از خروج کالا از مناطق آزاد دیده نشده و شوتی ها با سرعت بالا این کالاها را به کشور وارد می کنند. بدین سبب باید به این پرسش پاسخ داده شود که کالاهایی که برای مصرف منطقه وارد شده چگونه به نقاط دیگر کشور منتقل می شود.
جلالی قدیری با بیان این که مناطق آزاد برای صادرات طراحی شده، اشاره کرد: اما هم اکنون این مناطق بجای سکوی صادرات به لنگرگاه واردات تبدیل شدند. از جانب دیگر مرکز پژوهش های مجلس و سازمان امور مالیاتی معتقدند که عملکرد مناطق آزاد تابحال مثبت نبوده و بنظر می رسد که لایحه گسترش این مناطق با لابی برخی افراد و به خاطر منافع شخصی، حزبی و منطقه ای پیگیری می شود.
وی ادامه داد: به زعم ما ۹۰ درصد قاچاق پوشاک از مناطق آزاد و با دور زدن قانون انجام می شود. همین طور با توجه به این که قوانین مسافری در مناطق آزاد به درستی صورت نمی گیرد، این مساله هم تبدیل به یکی از راه های قاچاق شده است. بدین سبب موارد یاد شده همچون واردات مسافری، ته لنجی، ملوانی و مناطق آزاد تبدیل به سکوهای واردات بی رویه تحت رویه های قانونی و قاچاق شده اند.




منبع:

1399/03/15
14:42:08
5.0 / 5
3173
تگهای خبر: بازار , پوشاك , صادرات , طراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
لیدی شال LadyShal