چند پیشنهاد برای پیشگیری از توقف صادرات
به گزارش لیدی شال یك كارشناس بازار كار با اشاره به اینكه بخش های خدماتی بیشترین صدمه و خسارت را از كرونا متحمل شدند، پیشنهاد كرد كه دولت از راه بنادر و استفاده از پتانسیل مناطق آزاد صادرات كالا را دنبال كند تا ضمن حفظ تولید داخلی، روند صادرات متوقف نشود.
حمید حاج اسماعیلی در گفتگو با ایسنا اظهار نمود: طی یك سال قبل بخش های كشاورزی، دامپروری و گردشگری ما به شدت فعال شده و به رونق رسیده بودند ولی متاسفانه به علت كرونا صدمه جدی دیدند؛ حتی مشاغل خدماتی هم گرفتار صدمه شدند و هتل ها، تالارها، رستوران ها، حمل و نقل و صنعت هواپیمایی كشور بیشترین زیان را متحمل شدند.
وی افزود: فشارهای اقتصادی و كاهش قدرت خرید مردم در سال های اخیر بیشتر كسب و كارها را گرفتار مشكل كرده و به علت كاهش تقاضای مردم، اصناف فروش كافی نداشتند. بنابراین همه ساله به شب عید امید بسته بودند و اسفند یكی از ماه هایی بود كه مشكلات آنها را به علت فروش بالایی كه داشتند، حل می كرد. ولی كرونا سبب شد بازار اصناف شب عید كساد و فعالیت آنها خاموش شود.
این كارشناس بازار كار در ادامه پیشنهاداتی برای پشتیبانی از بخش های خدماتی و كشاورزی عرضه كرد و اظهار داشت: یكی از اقدامات حمایتی دولت در این شرایط باید عرضه مشاوره های فنی و كارشناسی باشد. هم اكنون در حوزه تولیدات كشاورزی و میوه از وضعیت بسیار خوبی برخوردار هستیم ولی عرضه چون دید و بازدید كم شده و مردم بیرون نمی روند و خرید نمی كنند گرفتار مشكل شده است.
حاج اسماعیلی اضافه كرد: از طرفی مرزهای كشور هم به شكلی گرفتار مشكل شده اند و تحت تأثیر ویروس كرونا صادرات و حمل و نقل صدمه دیده است؛ بنابراین بهترین راه این است كه دولت به این بخش ها برای آنكه چطور مازاد تولیداتشان را صادر كنند، مشاوره بدهد.
وی خاطرنشان كرد: دولت می تواند تولید مازاد خدماتی كه الان در داخل كشور با محدودیت روبرو شده، با عرضه مشاوره های فنی صادر كند. مثلا آبزیان و محصولات كشاورزی را خریداری و از راه ارتباط با تجار كشورهای همسایه صادر كند تا از این طریق هم به حفظ تولید داخلی كمك نماید و هم جلوی توقف صادرات را بگیرد.
او در آخر پیشنهاد كرد: دولت از بنادر و ظرفیت و پتانسیل مناطق آزاد كه كمتر درگیر كرونا هستند برای صادرات محصولات استفاده كنند و پشتیبانی از تولیدكنندگان در این شرایط را در دستور كار قرار دهد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب