نحوه ورود سرمایه حداقل ۱۰۰ هزار دلاری برای دریافت اقامت ۵ ساله

نحوه ورود سرمایه حداقل ۱۰۰ هزار دلاری برای دریافت اقامت ۵ ساله

به گزارش لیدی شال، وزارت اقتصاد دستورالعمل متنوع سازی روش های ورود سرمایه به کشور برای سپرده گذاری بلندمدت ارزی و سرمایه گذاری را آماده کرد.



به گزارش لیدی شال به نقل از مهر، وزارت امور اقتصادی و دارایی دستور العمل اجرائی مربوط به متنوع سازی روش های ورود سرمایه به کشور برای سپرده گذاری طولانی مدت ارزی و سرمایه گذاری را به استناد مصوبه هیأت وزیران آماده کرد.
بر اساس ماده نخست این دستورالعمل جزییات نحوه ورود سرمایه برای سپرده گذاری بلندمدت ارزی جهت گرفتن اقامت ۵ ساله به روش حواله و اسکناس ارز مستند به اظهارنامه ارز همراه مسافر مشخص شده است.
نحوه ورود سرمایه حداقل ۱۰۰ هزار دلاری برای گرفتن اقامت ۵ ساله
بر این اساس، بانک ملی ایران مجاز است به نیابت از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نسبت به انعقاد قرارداد سپرده گذاری ارزی ویژه در قالب افتتاح حساب ارزی به میزان حداقل ۱۰۰ هزار دلار آمریکا و یا معادل آن به سایر ارزهای جهان روای مورد تأیید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بصورت حواله و اسکناس برای متقاضیان اتباع خارجی اقدام و با انجام هماهنگی لازم با اداره خزانه داری ارزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، حواله وارده را در حساب های مورد نظر اداره مذکور کارسازی و با اسکناس مأخوذه را به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تحویل دهد.
در همین حال بانک ملی ایران در ارتباط با سپرده های ارز با منشأ اسکناس، مکلف است ضمن اطمینان از اصالت مستندات ورود ارز همچون اظهارنامه ارز همراه مسافر ارائه شده توسط متقاضی، مراتب امکان خروج اصل سپرده به خارج از کشور بعد از لغو اقامت بصورت اسکناس به همان ارز اظهار شده با ارائه اظهارنامه یاد شده را بعد از گرفتن تاییدیه از وزارت کشور و سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران به سپرده گذار اعلام نماید.
ضمناً استفاده از اظهارنامه مزبور جهت خروج ارز اشخاص ثالث امکان پذیر نیست. علاوه بر این بانکهای برون مرزی (آف شور) می توانند در قالب همین دستورالعمل با مجوز و تأیید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اقدام نمایند. روش های مجاز ورود سرمایه در این دستورالعمل همین طور روش های مجاز ورود سرمایه جهت سرمایه گذاری موضوع قانون تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی نیز تعیین شده است.
بر این اساس ورود سرمایه نقدی بوسیله بانکهای خصوصی و دولتی ایرانی بصورت حواله و اسکناس با ثبت در سامانه های مورد تأیید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران همچون نیما و سنا مجاز است. برمبنای تبصره این بند بانکهای برون مرزی (آف شور) می توانند در قالب همین دستورالعمل با مجوز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و تأیید سازمان سرمایه گذاری و کمک های های اقتصادی و فنی ایران اقدام نمایند. بر این اساس همین طور ورود سرمایه نقدی بوسیله صرافی های بانکی و غیربانکی مجاز تحت نظارت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بصورت حواله و اسکناس با ثبت در سامانه های مورد تأیید بانک مرکزی همچون نیما و سنا مجاز است.
ورود سرمایه نقدی بصورت اسکناس باید مستند به اظهارنامه ارز همراه مسافر باشد و برمبنای تبصره این بند گمرک موظف است اظهار نامه ارزی موضوع این دستورالعمل را بدون هیچ نوع محدودیت در کف و سقف میزان سرمایه نقدی ورودی ثبت و صادر کند. امکان ورود سرمایه بوسیله تهاتر با سرمایه گذار خارجی و داخلی ورود سرمایه سرمایه گذار خارجی موضوع ماده ۶ قانون تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی بوسیله تهاتر سرمایه با سرمایه گذار خارجی موضوع همان قانون که قصد خروج منابع حاصل از موضوع مواد ۱۳، ۱۴ و ۱۵ قانون همچون سود اصل سرمایه و عوائد حاصل از سرمایه را دارند نیز در این دستورالعمل مجاز شده است.
در این روش سرمایه گذار خارجی دارای مجوز سرمایه گذاری خارجی که قصد ورود سرمایه خارجی به کشور را دارد، سرمایه نقدی خودرا با سرمایه گذار خارجی دیگری که مجوز انتقال موضوع مواد ۱۳، ۱۴ و ۱۵ قانون دارد، تهاتر می کند. این روش فقط بین سرمایه گذاران خارجی دارای مجوز موضوع قانون تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی و با تأیید هیأت سرمایه گذاری خارجی موضوع ماده ۶ قانون مورد پذیرش قرار می گیرد.
در همین حال تهاتر بین سرمایه گذار خارجی موضوع ماده ۶ قانون تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی (سرمایه گذار خارجی) که قصد ورود سرمایه نقد به کشور دارد با فعال اقتصادی داخل کشور (سرمایه گذار داخلی) متقاضی واردات کالاهای مجاز برای واردات ماشین آلات، تجهیزات و مواد اولیه خط تولید سرمایه گذار داخلی به کشور نیز مجاز است.
در این روش سرمایه گذار داخلی از محل ارز با منشأ خارجی سرمایه گذار خارجی، بوسیله انعقاد قرارداد با سرمایه گذار خارجی، اقدام به واردات قانونی کالای مجاز با تأیید وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران می کند. بعد از واردات قطعی کالا به کشور و به کارگیری آن در بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران (ارزش مندرج در رسید پروانه الکترونیکی واردات) و واریز معادل ریالی ارزش کالای وارد شده مورد تأیید گمرک، از جانب سرمایه گذار داخلی به حساب شرکت سرمایه پذیر سرمایه گذار خارجی در ایران، به عنوان سرمایه خارجی وارده سرمایه گذار خارجی در دفاتر سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران بعد از تأیید هیأت سرمایه گذاری خارجی موضوع ماده ۶ قانون ثبت می شود.
البته سرمایه گذار داخلی موضوع این بند، فعال اقتصادی ایرانی داخل کشور است که رابطه سهامداری و قراردادی با سرمایه گذار خارجی در طرح سرمایه گذاری خارجی مصوب موضوع ماده ۶ ندارد.

1402/05/29
12:29:49
5.0 / 5
318
تگهای خبر: اقتصادی , الكترونیكی , بانك مركزی , تجارت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
لیدی شال LadyShal