نحوه پشتیبانی از نوپاها در نظام جدید ارزیابی
به گزارش لیدی شال، بر مبنای آئین نامه جدید ارزیابی شرکتهای دانش بنیان، در صورتیکه شرکت ها از نظر کسب و کار و اقتصادی به بلوغ کافی دست یابند، بعنوان ˮشرکت دانش بنیان نوآورˮ شناخته می شوند و در مقابل در صورتیکه این شرکت ها، شروط لازم را از دست دهند، از فهرست شرکتهای دانش بنیان حذف می شوند.
به گزارش لیدی شال به نقل از ایسنا، برمبنای بخشنامه ارزیابی و پشتیبانی از شرکتها و مؤسسات دانش بنیان؛ شرکت های دانش بنیان نوپا، شرکت های فعال در عرصه تحقیق، طراحی و توسعه کالاها و خدمات فناورانه هستند که هنوز از نظر کسب و کاری و اقتصادی به بلوغ کافی نرسیده اند.
این شرکتها در صورت احراز تمامی شرایط زیر به عنوان "شرکت دانش بنیان نوپا" تایید می شوند:
-شرکت حداقل یک محصول در مقیاس نمونه آزمایشگاهی مطابق با لیست کالاها و خدمات دانش بنیان، مشروط به دارا بودن تمامی معیارهای ماده ۱، ساخته و ارائه نمایند.
-شرکت موفق به گرفتن گرنت های علمی و فناوری یا قراردادهای رسمی پژوهشی با اسناد مثبته تراکنش مالی واقعی از نهادهای دولتی یا مراکز معتبر در موضوع محصول هدف شده است.
-درآمد عملیاتی در آخرین اظهارنامه مالیاتی شرکت کمتر از ۵۰ میلیاردریال باشد.
- شرکت برنامه رشد خودرا ارائه کرده و در پروسه ارزیابی به تایید دبیرخانه برساند.
طبق ماده یک بخشنامه ارزیابی شرکت های دانش بنیان، کالاهای ارائه شده، باید درحال تولید بوده یا حداقل در مقیاس آزمایشگاهی (با قابلیت بررسی فنی) تولید شده باشند، سطح فناوری محصولات ارائه شده باید در عرصه فناوری های برتر باشند و شرکت باید در یکی از موارد "طراحی زیرسیستم اصلی کالا و خدمت"، "طراحی یکپارچه سازی کالا و خدمت" و "طراحی پروسه (یا تجهیزات) تولید کالا و خدمت" تسلط داشته باشد.
دکتر رضا اسدی فرد، معاون توسعه شرکت های دانش بنیان در گفت و گو با ایسنا با اعلان اینکه احراز معیار "مرحله تولید" برای خدمات مورد ارزیابی، بوسیله ارائه مستندات فروش صورت می پذیرد، اظهار داشت: در صورتیکه شرکت به مدت حداقل ۶ ماه تا زمان ارزیابی دارای حداقل دو شرط از شرایط ذیل باشد، موضوع به عنوان یک محصول دانش بنیان پذیرفته می شود:
برنامه تحقیق و توسعه متمرکز داشته و حداقل ۵۰ درصد هزینه شرکت صرف تحقیق در توسعه محصول هدف شده باشد.
حداقل ۵۰ درصد از نیروی انسانی شرکت بصورت تخصصی در تحقیقات در رابطه با موضوع، فعالیت داشته است.
وی اشاره کرد: برمبنای بخشنامه جدید ارزیابی شرکت های دانش بنیان، در صورتیکه شرکت دانش بنیان فناوری درآمد عملیاتی در آخرین اظهارنامه مالیاتی کمتر از ۵۰ میلیاردریال و شرکت کمتر از ۱۰ نفر نیروی بیمه شده تمام وقت داشته باشد، به دسته "شرکت های دانش بنیان نوپا" منتقل خواهد شد. در این شرایط شرکت تنها دو سال فرصت دارد تا بتواند مجدداً شرایط "شرکت های دانش بنیان نوآور" یا "شرکت های دانش بنیان فناور" را کسب کند.
اسدی فرد افزود: این انتقال تنها یک دفعه انجام شده و در صورت تکرار شرایط فوق یا عدم ارتقاء به دسته بالاتر، شرکت از لیست شرکت های دانش بنیان خارج خواهد شد.
همین طور بر طبق این بخشنامه شرکت های نوپا لازم است گزارش پیشرفت برنامه رشد خودرا بصورت سالانه به دبیرخانه عرضه کنند و بعد از گذشت حداکثر ۵ سال از زمان دریافت تاییدیه نوپا، معیارهای "شرکت های دانش بنیان نوآور" یا "شرکت های دانش بنیان فناور" را کسب خواهند کرد.
در صورت عدم کسب این معیارها، شرکت از لیست شرکت های دانش بنیان خارج می شود.
بنا برتشخیص دبیرخانه، مدت زمان مندرج در این بند، فقط تا ۵ سال دیگر و بصورت سالانه برمبنای ارزیابی برنامه رشد شرکت قابل تمدید خواهد بود.
ارتقای دسته شرکت های دانش بنیان از نوپا به نوآور، نوپا به فناور و نوآور به فناور در صورت احراز شرایط مندرج در ماده ۴ یا ۵ قابل انجام است.
ماده ۴- شرکت های دانش بنیان "نوآور"
شرکت های فعال در عرصه تولید و توسعه کالاها و خدمات فناورانه و نوآورانه که از نظر کسب و کاری و اقتصادی به بلوغ کافی دست پیدا کرده اند، در صورت احراز تمامی شرایط زیر به عنوان "شرکت دانش بنیان نوآور" تایید می شوند:
۴-۱- شرکت دارای تولید تجاری حداقل یک کالا/خدمت دانش بنیان، مشروط به دارا بودن تمامی معیارهای ماده ۱ باشد.
۴-۲- درآمد عملیاتی در آخرین اظهارنامه مالیاتی شرکت باید بیش از ۵۰ میلیاردریال باشد.
۴-۳- شرکت باید برنامه رشد خودرا ارائه کند و گزارش پیشرفت آنرا بصورت سالانه به تایید دبیرخانه برساند.
۴-۴- سهم فروش کالاها/خدمات دانش بنیان شرکت از فروش کل شرکت کمتر از ۵۰ درصد باشد.
ماده ۵- شرکت های دانش بنیان "فناور"
شرکت های فعال در عرصه تولید و توسعه کالاها و خدمات فناورانه که از نظر کسب و کاری و اقتصادی به بلوغ کافی دست پیدا کرده اند، در صورت احراز تمامی شرایط زیر به عنوان "شرکت دانش بنیان فناور" تایید می شوند:
۵-۱- شرکت دارای تولید تجاری حداقل یک کالا/خدمت دانش بنیان، مشروط به دارا بودن تمامی معیارهای ماده ۱ باشد.
۵-۲- درآمد عملیاتی در آخرین اظهارنامه مالیاتی شرکت باید بیش از ۵۰ میلیاردریال باشد.
۵-۳- شرکت باید حداقل ۱۰ نفر نیروی بیمه شده تمام وقت داشته باشد.
۵-۴- سهم فروش کالاها/خدمات دانش بنیان شرکت از فروش کل حداقل ۵۰ درصد باشد.
تبصره ۶- درآمد حاصل از موارد زیر در فروش کالاها/خدمات دانش بنیان، مندرج در بند ۵-۴ این ماده لحاظ نمی شوند:
پروژه «مهندسی، پیمانکاری و ساخت» (EPC) که کمتر از ۱۰ درصد از قیمت قرارداد پروژه در بخش طراحی مفهومی و تفصیلی حائز همه معیارهای ماده (۱) باشد.
خدمات تجاری سازی، خدمات آزمایشگاهی و همین طور فرآیندهای حائزشرایط ماده (۱) که منجر به تولید محصولات غیردانش بنیان می شوند.
۵-۵- شرکت باید برنامه رشد خودرا ارائه کند و گزارش پیشرفت آنرا بصورت سالانه به تایید دبیرخانه برساند.
منبع: ladyshal.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب